Bebe-Oshri vom Thurnerkamp

OshriOshri is mijn tweede Entlebucher Sennenhond.

Nadat ik op een trieste manier veel te snel afscheid had moeten nemen van Igor, ben ik toch weer snel op zoek gegaan naar een nieuwe hond. Ondanks het feit dat het met Igor zo vreselijk misgegaan is, wilde ik toch weer een Entlebucher.

Een naam had ik al bedacht. Of het nu een reutje of een teefje zou zijn, de naam zou Oshri worden.
Ik wilde graag een naam met een betekenis. Oshri is Hebreeuws en het betekent: Mijn Geluk! Ik was ervan overtuigd dat de situatie zoals met Igor zich zeker niet zou herhalen. Het zou een goede hond worden en we zouden het goed hebben met elkaar.

Tijdens de zoektocht via internet kwam ik in Oostenrijk terecht. Op de site van de Oostenrijkse Sennenhondenvereniging zag ik dat er op 17 september 2010 een nestje was geboren. Zes teefjes, twee reutjes. Voor zeven van de acht puppen was al een adres gevonden. Voor het laatste hondje hadden ze al een kennismaking gepland. Na een dag of tien kwam eindelijk het bericht dat de plaatsing in het geplande gezin niet door zou gaan en dat het hondje voor mij was.

Sita en OtisDe week daarna was ik in Kleinzell om kennis te maken met Karin Danreiter, haar man en kinderen, vier volwassen Entlebuchers en twee Labradors en natuurlijk de acht kleine puppies. Vijf weken later heb ik de kleine Oshri met het vliegtuig opgehaald.
Op 19 november, drie maanden nadat ik Igor had moeten laten inslapen, liep er weer een klein bolletje wol op vier pootjes in huis rond.

Oshri is geboren als Bebe vom Thurnerkamp. Toen ik kennis maakte met Karin, vertelde ik welke naam ik het hondje wilde geven. De gegevens voor de stamboom waren nog niet weg, dus kon de naam Oshri nog aan de officiële naam worden toegevoegd. Ik vind het heel erg leuk dat de fokker dat wilde doen.

Oshri komt uit een goed nest! Zij is uit het tweede nestje van Sita von Garstnaeck, een slanke schoonheid. Haar vader is Otis von Igernbach, echt een stoere kerel.

Enkele voorouders uit het grijze verleden.

Ga met de muis over de foto, dan zie je
de naam,
het stamboeknummer en
de geboortedatum.