Nieuws

HANNAH IS GEDEKT DOOR BORIS

Op 13 en 14 april 2019 is Hannah van het Beverbos gedekt door Boris (van Theussink)!
Omstreeks 13 mei zal er een echo gemaakt worden, dan zullen we zeker weten of er ook echt puppies komen

Meer over dekking, dracht en nestje: klik hier.

 

 

 

 

 

22juli 2016

OSHRI is drachtig!!

Op 22 juli is uit de echo gebleken dat Oshri drachtig is. Er zijn in ieder geval vijf vruchtjes gezien, het is heel goed mogelijk dat er weer een nestje van zeven pups geboren wordt.

Vanaf vandaag staat het aanmeldingsformulier online.
Voor het aanmeldingsformulier: klik hier.

Meer informatie: klik hier

 

16 maart 2015

Vannacht zijn er zeven gezonde puppen geboren: twee reutjes en vijf teefjes.
Voor meer nieuws over dit nestje kijk op Oshri's N-nestje

11 februari 2015

Vanmorgen zijn we bij de dierenarts geweest voor de echo.
OSHRI IS DRACHTIG!!!
Op de echo waren ten minste vijf pups te zien, maar volgens de dierenarts kunnen het er ook wel zes of zeven zijn.
Omstreeks 17 maart zullen de pups geboren worden.

echo echo echo

18 januari 2015

In de voorbije week is Oshri gedekt door Fidel Uit 't Hollandse Entlinest. De dekkingen verliepen super. Ik heb dan ook goede hoop dat Oshri deze keer wel drachtig zal zijn. Over vier weken zal er een echo gemaakt worden, dan weten we het zeker.
Nog even afwachten dus...
Vanaf half februari zal er op deze website een formulier staan waarmee belangstellenden zich kunnen melden.25 november 2014

Na een poos wikken en wegen heb ik besloten Oshri nog een keer te laten dekken. Deze keer heb ik naast de gezondheidsaspecten ook de ervaring van de reu en vooral van de reu-eigenaar laten meewegen. Met Wim en Joke Duermeyer van de kennel Uit 't Hollandse Entlinest heb ik de afspraak gemaakt dat Oshri gedekt zal worden door hun reu Fidel Uit 't Hollandse Entlinest. De dekking wordt in januari verwacht.

 

20 september 2014

Half augustus is Oshri een paar dagen in Duitsland geweest voor een dekking. Het is echter niet gelukt om een echte dekking tot stand te brengen. Met alle mogelijkheden rekeninghoudend is er half september toch een echo gemaakt. Daar bleek wat al te verwachten was, namelijk dat oshri niet drachtig is.
Best wel een grote teleurstelling!!

 

8 augustus 2014

Het is een poosje stil geweest, maar vandaag kan ik melden dat Oshri weer loops is. Dit betekent dat we over een paar dagen voor de eerste keer gaan bloed prikken om de progesteron te laten bepalen. Als het over zo'n twee weken zover is, dan zal Oshri gedekt worden door Inger-Ben von der Claswiese.

Zodra uit de echo gebleken is dat Oshri drachtig is, zal er op deze website een formulier worden geplaatst waarmee belangstellenden voor een pup zich kunnen melden. Houd de website dus in de gaten...

Inger Ben von der Claswiese

 

16 mei 2014

Geslaagd voor de opleiding Kymologische Kennis II!

KKII

6 mei 2014

Uit de tweede echo is gebleken dat Oshri begin juni definitief geen pups krijgt.
De volgende loopsheid wordt eind augustus verwacht. We hopen dan op een positief resultaat.

18 april 2014

Voor iedereen die deze website regelmatig checkt in verband met een mogelijk nestje, heb ik een teleursteld bericht: bij de echo zijn geen vruchtjes gezien. Over tweeënhalve week wordt er voor de zekerheid nog een keer gekeken, maar de kans dat er een puppy geboren wordt, is kleiner dan 5%.


11 april 2014

De afspraak voor de echo is gemaakt. Dat zal op vrijdag 18 april gebeuren. Dan weten we dus ook of Oshri deze keer wel zwanger is.


24 maart 2014

Vandaag is Oshri gedekt door Inger-Ben von der Claswiese. We kijken dus weer uit naar een nestje met mooie, gezonde pups. Over vier weken kan er een echo gemaakt worden en dan weten we ook meer. Kijk voor meer informatie bij Nestjes


12 maart 2014

Het is een poosje stil geweesr, maar vandaag kan ik melden dat Oshri weer loops is. Dit betekent dat we over een paar dagen voor de eerste keer gaan bloed prikken om de progesteron te laten bepalen. Als het over zo'n twee weken zover is, dan zal Oshri gedekt worden door Inger-Ben von der Claswiese.

Zodra uit de echo gebleken is dat Oshri drachtig is, zal er op deze website een formulier worden geplaatst waarmee belangstellenden voor een pup zich kunnen melden. Houd de website dus in de gaten...29 november 2013

Uit de echo is gebleken dat Oshri helaas niet drachtig. Er komt eind december dus geen nestje. Over een half jaar zal Oshri opnieuw gedekt worden.

 

29 oktober 2013

Op 28 en 29 oktober is Oshri gedekt door Engy Ingo von den Gänsewiesen.

Tevens vandaag mijn diploma en cijferlijst Kynologische Kennis I ontvangen.

KKI

 

18 oktober 2013Oshri

HOERA! Vandaag dienen de eerste tekenen van loopsheid zich aan. Is dan eindelijk toch het eerste nestje van Oshri in aantocht??

 

21 september 2013

En de klik was goed zoals je op onderstaande foto kunt zien. Nu in spanning afwachten op de eerste tekenen van de loopsheid....

Oshri en Ingo

 

17 september 2013

Oshri is vandaag 3 jaar geworden!! Ook heb ik contact gehad met de eigenaar van Engy Ingo von den Gänsewiesen. Komende zaterdag gaan we kennis maken. Ik hoop op een goede klik.

 

14 september 2013

Vandaag examen gedaan voor de opleiding Kynologische Kennis I.

 

29 augustus 2013

Vandaag heb ik bericht gehad dat mijn lidmaatschapsaanvraag bij de VSSÖ, de Oostenrijkse rasvereniging voor Entlebucher Sennenhonden, is goedgekeurd.

22 augustus 2013

Vanmiddag kreeg ik een telefoontje. De dekking door Emilio kan door omstandigheden niet doorgaan.  Heel jammer!! Er was een goede klik met de eigenaar van Emilio en ook Oshri en Emilio konden het heel goed met elkaar vinden. Ik moet nu dus heel snel op zoek naar een andere reu voor de dekking van Oshri.

 

3 augustus 2013

Ik ben toegelaten als lid van de SKES, de Zwitserse rasvereniging voor Entlebucher Sennenhonden. 


27 juli 2013

"Van het Beverbos" heeft een eigen facebookpagina. Volg ons op facebook!! Facebook


18 juli 2013Kennelregistratie

Vandaag is de bevestiging binnen gekomen dat mijn aanvraag voor de kennelnaam "Van het Beverbos" door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is gehonoreerd!14 juli 2013

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Emilio van het Craveld en zijn familie. Het is de bedoeling dat Emilio over een aantal maanden de vader wordt van het eerste nestje van de kennel Van het Beverbos.
Het was een geslaagd bezoekje. Oshri en Emilio hebben uitbundig samen gespeeld. Joachim Laimmer, de eigenaar van Emilio, heeft een aantal prachtige foto's gemaakt van de spelende honden.

13 april 2013

De laatste horde is genomen. Oshri heeft de gedragstest van de NVAEGZ met voldoende resultaat afgelegd. Daar aan de tentoonstellingseis is voldaan en alle medische onderzoeken met positief resultaat zijn afgerond, is Oshri met ingang van vandaag toegelaten tot de fok!! Nu op zoek naar een knappe kerel die haar wil dekken...

Gedragstest