Nooit vergeten

Sheila

Sheila

Sheila was een kruising tussen een Schotse Collie en een herdershond. Ze kwam in het najaar van 1973 als 2-jarige hond bij mij.
Ruim 11 jaar heb ik aan Sheila een lieve hond als kameraad gehad.
Samen met de dierenarts heb ik op 18 augustus 1985 besloten haar te laten inslapen.
Wat was het een vreemde ervaring om met alleen een halsband en riem bij de dierenarts vandaan te gaan...

 

Jerom

Jerom

Na twaalf 'hondloze' jaren heb ik op 26 augustus 1997 de 2-jarige Appenzeller (kruising) uit het asiel gehaald. Ik heb er geen dag spijt van gehad.
Op 22 mei 2009 moest ik afscheid nemen van mijn hond Jerom. Al die jaren dat Jerom bij mij was, is het een trouwe kameraad voor mij geweest. De laatste jaren had Jerom veel last van zijn gewrichten en opgegeven moment kon hij niet meer op zijn achterpoten staan. De dierenarts kon hem ook niet meer helpen, dus moesten we hem laten inslapen.


Igor

Igor (Jonny Halla von der Haslere)

Igor was mijn eerste Entlebucher Sennenpup. Hij is op12 april 2009 in Aeshi, Zwitserland geboren. Igor was lief, maar ik had heel wat met hem te stellen. Ik heb alles uit de kast gehaald: cursussen, een hondengedragstherapeut, privélessen, etc. Uiteindelijk heeft het allemaal niet mogen baten. Helaas werd Igor steeds moeilijker in zijn gedrag. Hij was altijd al happerig, maar hij ging steeds vaker echt bijten. Uiteindelijk heb ik contact gezocht met het Trainings- en adviescentrum van Martin Gaus in Lelystad voor een gedragstest van Igor. De uitslag was niet goed. Igor was te dominant en agressief op een manier dat niet trainbaar was.
Igor, ik zal je missen, jij was ruim een jaar mijn maatje, ondanks alles.Meer lezen over Sheila, Jerom en Igor? Kijk dan op Oshri's Website!