Van het Beverbos

De fokker

Even voorstellen: ik ben Ine Wildschut en sinds de zomer van 2013 fokker van het Beverbos, fokker van Entlebucher Sennenhonden.

Nu, zo'n vier jaar nadat de Entlebucher mijn leven binnenkwam, ben ik zo ver dat ik ook zelf graag Entlebuchers wil fokken.

Ik heb mezelf op de komst van het eerste nestje voorbereid door er veel over te lezen en door contacten met andere fokkers. In september 2013 ben ik geslaagd voor het examen Kynologische Kennis I, in mei 2014 heb ik het diploma Kynologische Kennis II gehaald.

Ik ben lid van de Zwitserse rasvereniging SKES en van de Oostenrijkse vereniging VSSÖ.


Ine

De woonomgeving

Ik woon in een gewoon rijtjeshuis in een rustige woonwijk in Almere. In de nabije omgeving is voldoende groen en bos om heerlijk met de hond te kunnen wandelen. Ook is er genoeg water in de buurt waar de hond op een warme zomerdag verkoeling kan zoeken.

Als er een nestje komt, wordt een gedeelte van de woonkamer omgebouwd tot kraamkamer. De jonge honden groeien gewoon in huis op en worden op die manier vanaf het begin gewend aan de normale huiselijke geluiden.


Beverstraat

De fokteef

Er komt heel wat bij kijken voor je zover bent dat je met je hond mag fokken. Er worden eisen gesteld aan gezondheid en uiterlijke raskenmerken. Ik heb de nodige medische onderzoeken voor de heupen (HD), de urineleiders (EU) en de ogen (o.a. PRA en Gonio) laten doen. Gelukkig zijn alle uitslagen goed.
Verder ben ik met Oshri naar een aantal hondenshows geweest, waar zij beoordeeld is op uiterlijke raskenmerken. Meestal kreeg zij de beoordeling Zeer Goed. In 2011 kreeg zij op de Winner in Amsterdam de beoordeling Uitmuntend. Zij was daarmee ook Jeugdwinster 2011.
Ten slotte heeft Oshri in april 2013 met goed gevolg de gedragstest afgelegd. Daar is zij beoordeeld op karakter en uiterlijk.
Hiermee is Oshri toegelaten tot de fok.

Oshri

De Kennelnaam

Ik heb gekozen voor de kennelnaam "Van het Beverbos". Op de eerste plaats heeft die naam een link met de straat waar ik woon, nl.: Beverstraat. Daarnaast verwijst het naar een klein beverleefgebied in Almere, waar ik vaak met de hond loop. De kennelnaam is ingeschreven in het Register van kennelnamen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en de Fédération Cynologique International (FCI) onder nummer 268471.

Bever Bever Bever
Foto's: Almere Vandaag en Almere Deze Week

Een impressie van dat leefgebied vond ik op You Tube.